da
Аудио
Hans Christian Andersen

Lille Claus og Store Claus

Слушать в приложении
I en lille landsby bor der to mænd, der begge hedder Claus. Den ene bliver kaldt Store Claus, fordi han har fire heste, og den anden bliver kaldt Lille Claus, fordi han kun har én hest. Store Claus og Lille Claus skal begge bruge heste til at pløje deres jord, og indimellem låner de hinandens heste. Det kommer imidlertid til at skabe splid mellem dem, og det ender helt galt for dem begge to.

H.C. Andersen (1805-1875) var en dansk forfatter og kunstner. Han er i dag verdensberømt for sine eventyr, der er oversat til mere end 160 forskellige sprog, og nogle af de mest elskede er "Den grimme ælling", "Den lille havfrue", "Nattergalen", "Den standhaftige tinsoldat" og "Den lille pige med svovlstikkerne". Eventyrerne og deres fascinerende karakterer kendes af børn såvel som voksne, og de er blevet filmatiseret og opført som teaterstykker et utal af gange. Fra populærkulturen kender vi bl.a. Disneys version af "Den lille havfrue" fra 1989 og "Frozen" fra 2013, som er løst baseret på "Snedronningen". Som tak for Andersens store bidrag til litteratur for børn fejres hans fødselsdag d. 2. april som International Children's Book Day.

GivingTales er en app som på flere forskellige sprog tilbyder H.C. Andersens eventyr på lyd og video. Her kan du bl.a. få læst eventyr op på dansk af Sofie Gråbøl og Nikolaj Coster-Waldau eller på engelsk af Sir Roger Moore og Dame Joan Collins.
Saga Egmont er et digitalt forlag, som specialiserer sig i e-bøger og lydbøger. Forlaget er en del af Egmont Fonden, som gør en stor indsats for sårbare børn og unge og har eksisteret siden 1920.
0:08:17
Правообладатель
Lindhardt og Ringhof
Издательство
Lindhardt og Ringhof
Рассказчик
Lars Mikkelsen

Впечатления

    Как вам книга?

    Вход или регистрация
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз