nl
Jules Verne

De reis om de wereld in 80 dagen

unavailable
De reis om de wereld in 80 dagen is een van de bekendste romans van de franse schrijver Jules Verne. De avonturenroman over de rijke Phileas Fogg die wedt dat hij in 80 dagen om de wereld kan reizen werd gepubliceerd in 1873. Het verhaal en afgeleiden ervan werden talloze keren verfilmd.Zoals alle boeken van Verne speelt ook in De reis om de wereld in 80 dagen de nieuwe technologie van de negentiende eeuw een grote rol. Maar in tegenstelling tot veel boeken van Verne die tot de science fiction behoren, gebruikt Phileas Fogg alleen vervoersmiddelen die in de tijd dat het boek uitkwam ook echt bestonden. Daardoor sprak het idee dat je in 80 dagen de wereld rond kunt reizen erg

Jules Verne (1828-1905) werd geboren in de Franse havenstad Nantes en had advocaat moeten worden zoals zijn vader, maar hij rende vroeg van huis weg om toneelstukken en artikelen voor tijdschriften te schrijven. Zijn samenwerking met de uitgever Pierre-Jules Hetzel leidde tot de magisch populaire boekenreeks "Voyages extraordinaires" - fantastische reizen - waarin hij op basis van zorgvuldig onderzoek, onder andere "The journey to the interior of the earth" (1864), "A World Cruise Under the Sea" (1870) en "De reis om de wereld in 80 dagen" (1873) schreef.

Jules Verne is ten onrechte geclassificeerd als kinderschrijver vanwege de verkorte en vervormde versies van zijn boeken, terwijl hij als auteur in Frankrijk de artistieke avant-garde heeft beïnvloed.

Jules Verne is de op één na meest vertaalde auteur ter wereld - gelegen tussen Agatha Christie en William Shakespeare - en wordt vaak de vader van het science fiction-genre genoemd.
Эта аудиокнига сейчас недоступна
8:01:02
Издательство
Saga Egmont
Переводчик
Gerard Keller
Рассказчик
Casper Gimbrere

Впечатления

Как вам книга?

Вход или регистрация

Слушайте аудиокниги
в приложении

В библиотеке Букмейта появились аудиокниги — слушайте их в приложении на телефоне или планшете.

De reis om de wereld in 80 dagen
1x4:20-2:20:15
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз