da

Jussi Adler-Olsen

Jussi Adler-Olsen (f.1950) er en dansk forfatter. Hans fulde navn er Carl Valdemar Jussi Henry Adler-Olsen. Han har læst medicin, samfundsfag og film på universitet, og han har deleksamen i Nyere Politisk Historie og er exam.art. i Filmvidenskab.

Jussi Adler-Olsen har haft en alsidig karriere som bl.a. forlægger, redaktør, filmkomponist og antikvarboghandler. Han debuterede som skønlitterær forfatter, i en alder af 47, i 1997 med romanen ALFABETHUSET. I 2007 udgav han krimien KVINDEN I BURET, som er første bind i den populære serie om Carl Mørck og Afdeling Q. I 2021 udkom det niende bind i serien om Afdeling Q med titlen NATRIUM CHLORID. Der er indtil videre planlagt 10 bøger i serien om Carl Mørck.

I Afdeling Q, der er en afdeling under politiet, hvor de tager sig af ældre sager, møder vi blandt andet vicekriminalkommissær Carl Mørck, Assad og Rose. Krimierne om Afdeling Q er blevet bestsellere herhjemme og har opnået stor succes både i Danmark og i udlandet. Bøgerne, der er udgivet i flere lande, er også blevet filmatiseret med Nikolaj Lie Kaas i hovedrollen som Carl Mørck, det er indtil videre blevet til tre film i serien.

Jussi Adler-Olsen har vundet en række priser for sit forfatterskab, heriblandt De Gyldne Laurbær i 2011 og Martha-prisen i 2013 som er en pris, hvor det er læserne selv, der stemmer og dermed vælger, hvem prisen skal gå til.
годы жизни: 2 августа 1950 настоящее время

Книги

Аудиокниги

Серии

Цитаты

les72849цитирует3 месяца назад
oliti Dannie Rise for at slå dørene op på Teglholmen og opdatere min viden om politimæssige oplysninger. Tak til Jesper Deis, Nicklas Josephsen og Steffen Falch Larsen for at gøre vores skriveværksted klar i rette tid. Tak til Stine Bolther for et fantastisk kursus i efteråret 2020. Tak til Tine Harden for endnu en gang at skabe et helt særligt og stemningsfyldt fotografisk afsæt til kampagnen, og tak til Rie Kamp for at gi
Christoffer Marquinaцитирует2 года назад
Assads kop.

“Min nevø, der er pedel på skolen, sagde i hvert fald, at hun sværmede for et par fyre, som nyforelskede piger nu engang gør. Gåture hånd i hånd nede i Ekkodalen
Christoffer Marquinaцитирует2 года назад
derover i morgen, når jeg har

Впечатления

b8725735142делится впечатлением2 месяца назад
👍Советую

👏👏👏😎😎😎

Anja Markussenделится впечатлением3 месяца назад
👍Советую

😎😎😎😎😎

Heidi Ahlmann Petersenделится впечатлением3 месяца назад
👍Советую

🤘💪👍🏻

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз