Paulo Koeljo

Biti kao reka

Obišao sam mnoga mesta i promenio više zemalja nego čarapa, kako bi rekao Bertolt Breht. Stranice koje slede sadrže neke trenutke koje sam proživeo, priče koje su mi drugi pričali ili misli koje su mi se javljale dok sam prevaljivao određene deonice reke svog života.
Sedam godina razmišljanja, putovanja i susreta dovelo je pisca ovih neodoljivih zapisa do otkrića fascinantne filozofije života. Koeljo je zavodljiv pripovedač koji inspiriše ljude širom sveta da iza običnog i pojavnog vidi nesvakidašnje i izuzetno. Stoga, 101 priča u ovoj knjizi je Koeljova 1001 noć.
„Koeljo nas vodi na ponekad sanjano, a ponekad doživljeno i stvarno putovanje gde ćemo otkriti, između ostalog, Drugu stranu Vavilonske kule, Džingis-kana i njegovog sokola, Brazilku Normu i dobre stvari, Kopakabanu, Umetnost čaja, Pandorinu kutiju… Izuzetno uživanje u čitanju, pri čemu čitalac biva prosvetljen mudrošću, a ne mudrovanjem koje propoveda.“ Biba, Francuska
„Biti kao reka predstavlja Koeljove možda najsnažnije i najličnije opservacije“ Sydney Morning Herald, Australija
171 бумажная страница

Впечатления

  Marko Jovicicделится впечатлением2 года назад
  💡Познавательно

  Sve u svemu svodi se na ljubav o Bogu. Svako bi mogao nešto iz svog života ispričati, ali ne proživeo svako život. Neko ga i protraći.
  Malo sam duže čitao knjigu. Izdvoji sam dosta toga i poučno iz nje. Ne kažem da je dosadna, ali možda što je svaka priča za sebe pa manje interesantna. U svakom slučaju, pročitajte je.

  Milena Nikolicделится впечатлением2 года назад
  👍Советую
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  🚀Не оторваться

  Jako volim da citam Koeljove knjige ovog tipa. Kratke poucne price se citaju brzo a znanje se upija kao sundjer. Iskreno preporucujem.

  Sanja Stanojlovicделится впечатлениемв прошлом году
  👍Советую
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  🚀Не оторваться

  Izuzetna knjiga! Iskrene preporuke!

Цитаты

  b4441265578цитирует2 года назад
  Vežba je na mene delovala toliko snažno da sam se potpuno oslobodio straha i počeo da posmatram smrt kao vernu pratilju na svom putu, koja uvek hoda pored mene govoreći: „Ja ću te dotaći, ali ti ne znaš kada – zato ne propuštaj da svaki trenutak proživiš punim srcem i plućima.“
  Danijela Teslaцитирует2 года назад
  Pesnik Rumi kaže: život je kao kad neki kralj pošalje svog izaslanika u drugu zemlju da izvrši povereni mu zadatak. On odlazi i čini stotinu stvari – ali ako ne ispuni ono što mu je naloženo, kao da ništa nije uradio.

  Za ženu koja je ispunila svoj zadatak.
  Ića & Anaцитирует2 года назад
  Vrlo je važno ponavljati istu stvar: akcija je misao pretvorena u delo.

На полках

  Laguna
  Laguna
  • 992
  • 4.1K
  Jure Simić
  Paulo Koeljo
  • 13
  • 401
  Vladan Radojicic
  Романи
  • 732
  • 17
  Srdjan
  Paolo Koeljo
  • 16
  • 13
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз