sr
Staniša Stojiljković

Moć i nemoć organizma

Сообщить о появлении
Загрузите файл EPUB или FB2 на Букмейт — и начинайте читать книгу бесплатно. Как загрузить книгу?
  A. Bedikaboцитирует3 года назад
  Zemlja pruža dovoljno da zadovolji svačije potrebe, ali ne i svačiju pohlepu.
  Gandi
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Živimo u društvu gde je profit na prvom mestu, zato informacije koje od različitih medija, pre svega preko reklama, svakodnevno primamo u vezi sa ishranom treba uzimati sa rezervom. Principe zdravijeg pristupa životu treba koncipirati tako da običnog građanina prvo oslobode straha, a zatim ga osposobe da se samostalno snalazi u svemu
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Primera radi, ako nam je nos stalno pun sekreta i otežano dišemo, to je verovatno zbog toga što nam je organizam pun nusproizvoda (sluzi) zbog prevelike upotrebe nekih namirnica (sira, mleka, testenina, hleba na bazi pekarskog kvasca, slatkiša, jogurta).

  Obično tada počinjemo da koristimo kapi za nos. One će privremeno, ali agresivno, izazvati proširenje kapilara nosa i regulisati simptom.
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Moramo se čuvati da otrov koji proizvodi naš vlastiti jezik ne ubije nas same.

  Platon
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Da bismo mogli da racionalno koristimo hranu koju unosimo, moramo uravnotežiti digestivni i respiratorni sistem, očistiti jetru i limfni sistem. Time stvaramo uslove za racionalnu podelu energije u organizmu, što podrazumeva dovođenje težine u normalu, odnosno mršavljenje
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Svrha i krajnji cilj prirodne (iskustvene) medicine je, pored ostalog, uklanjanje prepreka u cirkulaciji životno važnih supstanci i materija, samim tim i napetosti, bez obzira na njihovu etiologiju. Na taj način se organizam vraća u prirodno stanje „protočne“ harmonije, koja podrazumeva svakodnevnu prijatnost u kojoj bi trebalo da živimo. Manje je važno da li se to postiže masažom, lekovitim travama, odgovarajućom ishranom, akupunkturom, aromaterapijom, jogom, sportom, meditacijom…
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  U drevnom kineskom traktatu (raspravi) Prosta pitanja tim povodom se kaže: „Gnev – energija se povećava, radost – energija slabi, tuga – energija se uništava, preplašenost – energija se opušta, strah – energija se meša (pravi zbrku), razmišljanje – energija se koncentriše.“ Drugim rečima, prevelike emocije menjaju regularnost podizanja i slabljenja energije, izobličavaju hologram organizma, što remeti rad unutrašnjih organa.
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Samo nas nedaće života uče da cenimo dobar život.

  Johan Volfgang Gete
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Jedino moguće rešenje modernog problema toksičnosti u svakodnevnom životu jeste razvijanje „umeća sopstvene racionalne detoksikacije“. Svoj životni stil treba tako urediti da smanjimo unutrašnje zagađenje, a povećamo funkcije unutrašnjeg čišćenja. To zapravo znači uravnotežiti simpatički i parasimpatički nervni sistem.
  Moon Dogцитирует2 года назад
  Ne živi se da bi se jelo, već se jede da bi se živelo.
  Sokrat
  Vladan Radojicicцитируетв прошлом году
  Zemlja pruža dovoljno da zadovolji svačije potrebe, ali ne i svačiju pohlepu.

  Gandi
  Duškaцитирует2 года назад
  Moramo se čuvati da otrov koji proizvodi naš vlastiti jezik ne ubije nas same.

  Platon
  Maja Aleksicцитирует2 года назад
  Autor je knjiga Moć gline, Mršavljenje i detoksikacija, Nadimanje i gasovi i Ono što nismo pitali profesora. Autor je Intenzivnog programa detoksikacije i oporavka organizma koji je prezentovao u Školi javnog zdravlja 2006 godine.
  Tanja M.цитирует2 года назад
  Trljanje – masiranje mokrom pa hladnom lanenom tkaninom – zdravo je i korisno. Lanenu krpu umočimo u hladnu vodu u kojoj je odležala glina, ili rashlađeni čaj sa glinom, i ujutru trljamo gornji deo tela, vrat i glavu. Ovo je naročito poželjno primenjivati uveče kod osoba koje pate od nesanice.
  Stefan Konceptцитирует14 дней назад
  Kvalitet vođenja nekog procesa najčešće se posmatra preko odnosa veličina koje ulaze u proces i izlaznih veličina. Mi u proces energizacije našeg tela unosimo hranu, kiseonik, svoje misli i osećanja. Zauzvrat dobijamo energiju potrebnu za odvijanje fizičkih, umnih i mentalnih procesa. Mera za određivanje kvaliteta procesa je entropija.

  Entropija („porez“) predstavlja veličinu koja definiše uslove i kvalitet odvijanja energetskih procesa, dok frekvencija – učestalost – pokazuje u kojim se vremenskim intervalima posmatrana energija prenosi ili transformiše.
  Viktorija Lučićцитирует19 дней назад
  Principe zdravijeg pristupa životu treba koncipirati tako da običnog građanina prvo oslobode straha, a zatim ga osposobe da se samostalno snalazi u svemu.
  Viktorija Lučićцитирует19 дней назад
  Svaki pojedinac može na osnovu poznavanja fiziologije da aktivira, jača i održava sve svoje fizičke funkcije i sposobnosti. Čak i najosnovnije poznavanje funkcija ljudskog tela vodi gotovo prirodno u odbacivanje štetnih običaja i navika. U štetne običaje i navike ubrajamo preteranu upotrebu svih vrsta podsticajnih farmakoloških sredstava (pa i kofeina), razne vrste dopinga (anabolika) i pića. Takvo stanovište vodi ne samo fizičkom nego i duhovnom preobražaju čoveka. Moramo priznati da suviše često žrtvujemo svoje zdravlje zarad sitnih zadovoljstava
  Viktorija Lučićцитирует19 дней назад
  Hrana se ne može variti ako u našoj krvi ima hormona koji su posledica nervoze
  b9593789563цитирует2 месяца назад
  Samo telo ima bioritam u trajanju od 14 dana za fizički, 28 dana za emocionalni i 33 dana za mentalni aspekt. Samolečenje se javlja u ciklusima.
  b9374205751цитирует2 месяца назад
  Moramo se čuvati da otrov koji proizvodi naš vlastiti jezik ne ubije nas same
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз