Myers-Briggs' personlighedstyper, Briggs Myers
da
Книги
Briggs Myers

Myers-Briggs' personlighedstyper

Читать
Bogen udkommer den 26. oktober 2011

Dette er den klassiske, grundlæggende bog om Myers-Briggs' personlighedstyper. Gennem mange år har denne model til at bestemme vores personlighed været brugt til at sammensætte personer med forskellige evner for at opnå de bedste teams, lære personer at samarbejde bedre og give virksomheder mulighed for at forstå deres medarbejdere bedre.

Modellen kaldes MBTI og opdeler os alle i 16 typer, som vi har mere eller mindre repræsenteret i os. De kendteste af dem er 'Føle' over for 'Tænke' og 'Introvert' over for 'Ekstrovert'.

En meget benyttet klassiker for første gang på dansk.316 бумажных страниц
Дата публикации оригинала
2013
Издательство
Gyldendal

Впечатления

👍
👎
💧
🐼
💤
💩
💀
🙈
🔮
💡
🎯
💞
🌴
🚀
😄

Как вам книга?

Вход или регистрация

Цитаты

Charlotte Reinhardt Pedersen
Charlotte Reinhardt Pedersenцитируетв прошлом году
En god måde at visualisere forskellen på er at se den dominerende proces som generalen og støtteprocessen som hans adjudant. I den ekstrovertes tilfælde er generalen altid ude i det åbne. Andre mennesker møder ham med det samme og klarer deres anliggender direkte med ham. De kan til enhver tid få den officielle holdning til enhver ting. Adjudanten holder sig respektfuldt i baggrunden eller fortrækker ind i teltet. Den introverte persons general befinder sig inde i teltet, hvor han arbejder med ting, der har højeste prioritet. Adjudanten er udenfor, hvor han afparerer afbrydelser, eller hvis han er inde i teltet for at hjælpe generalen, kommer han ud for at se, hvad folk vil. Det er adjudanten, andre møder og klarer deres anliggender med. Først når disse anliggender er meget vigtige (eller venskabet er meget nært), får andre lov at komme ind for at møde generalen selv.

Hvis det ikke går op for folk, at der overhovedet er en general i teltet, der har langt højere rang end adjudanten, som de har mødt, kan de let forledes til at antage, at det er adjudanten, der enerådigt bestemmer. Det er en uheldig fejltagelse. Det fører ikke blot til en undervurdering af den introvertes personlighed, men også til en ufuldstændig forståelse af vedkommendes ønsker, planer og synspunkt. Den eneste kilde til den slags insider-information er generalen selv.

En afgørende forholdsregel, når man har at gøre med introverte personer, er derfor at undlade at antage alene på baggrund af almindelig kontakt, at de har afsløret, hvad der virkelig betyder noget for dem. Hver gang der skal træffes en beslutning, som involverer introverte personer, bør man orientere dem om emnet så fyldestgørende som muligt. Hvis sagen er vigtig for dem, kommer generalen ud af teltet og afslører en række nye ting, og så er der større chance for, at beslutningen i sidste ende bliver den rigtige.
RN Projects ApS
RN Projects ApSцитируетв прошлом году
EKSTROVERT INTUITIVE TYPER
ENTP OG ENFP
Er opmærksomme på samtlige muligheder.
Er originale, selvstændige og uafhængige, men også ekstremt lydhøre over for andres synspunkter.
Har et stærkt initiativ og en stærk kreativ impuls, men er ikke så stærke i at fuldføre projekter.
Har liv, der er tilbøjelige til at være en fortløbende række af projekter.
Stimuleres af problemer og er særdeles opfindsomme i løsningen af dem.
Fungerer ved hjælp af impulsiv energi snarere end ved hjælp af koncentreret viljestyrke.
Er utrættelige i det, der interesserer dem, men har svært ved at få andre ting gjort.
Hader rutiner.
Værdsætter inspiration højere end alt andet og følger den selvsikkert ind i alskens muligheder, forehavender, satsninger og eventyr, udforskninger, forskning, mekaniske opfindelser, fremstød og projekter.
Er alsidige, ofte forbløffende begavede, entusiastiske, afslappede i selskab med andre og fulde af idéer om alt under solen.
Når de er deres ypperste, er de begavet med en indsigt, der nærmer sig decideret visdom, og med evnen til at inspirere andre.
De ekstrovert intuitive typer er svære at beskrive på grund af deres uendelige variationsmuligheder. Deres interesse, entusiasme og energi flyder pludselig ad uforudseelige kanaler som en flodbølge, der fejer alt med sig, overvælder alle forhindringer, baner en vej, som andre vil gå ad, længe efter at den kraft, der frembragte den, er flydt videre til andre ting.
Den kraft, der ansporer de ekstrovert intuitive typer, er ikke bevidst viljestyrke eller sågar et planlagt formål, som det er tilfældet hos de vurderende typer. Det er en opfattende energi – en intuitiv vision om en eller anden mulighed i den ydre verden, som de føler i særlig grad er deres egen, fordi de „så den først“ på en meget original og personlig måde. Ud over eventuelle praktiske overvejelser føler de, at de er blevet pålagt en mission, som går ud på at realisere den pågældende mulighed. Muligheden har en uimodståelig tiltrækningskraft, et ubestrideligt krav på dem. Den bliver herre over dem, og i dens tjeneste kan de helt glemme at spise eller sove. De kan ikke finde hvile, før de får ånden ud af flasken. Som Jung siger: „Opdukkende muligheder er fængslende motiver, som intuitionen ikke kan undslippe, og som alt andet må ofres til fordel for“ (1923, s. 464). Men når først de får ånden ud af flasken eller sågar bare når til det punkt, hvor alle indser, at man faktisk kan få den ud, så interesserer det dem ikke længere. Ånden er ikke længere en mulighed; den er en blot og bar kendsgerning. Og derfra kan nogle andre så tage over.
At kalde dette tab af interesse for flagrende, som de vurderende typer er tilbøjelige til at gøre, er at ramme ved siden af. De intuitive typer har en grundlæggende pligt til at præstere i verden: De er nødt til at sørge for, at den menneskelige inspiration ikke går til spilde. De kan ikke sige på forhånd, hvorvidt en given inspiration vil vise sig at fungere; de er nødt til at kaste sig ud i det med krop og s

На полках

Faglitteratur , RH
Ledelse, Michael F.
Michael F.
Ledelse
  • 75
  • 30
Personlig udvikling, Line Kirstine
Line Kirstine
Personlig udvikling
  • 39
  • 25
Interessen for den psykologiske verden, Louise Bjørndal
Kreativitet og forretning, Jacob Senius Clausen
Jacob Senius Clausen
Kreativitet og forretning
  • 48
  • 4
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз