Mirjana Bobić Mojsilović

Glad

Priča o povratku sebi
Sve je bilo kao i obično, život se nastavljao. Još jedan običan dan. Skinuo sam se go, izašao u baštu i skočio u bazen. Plutao sam. Bila je to scena kao iz Getsbija. Da je neko došao da me upuca u potiljak, kao u romanu, ništa se ne bi promenilo. Bio sam mrtav.
Gladni smo ljubavi i gladni pažnje. Gladni smo uspeha… A najveća od svih gladi savremenog sveta upravo je glad za novcem.
Ovo je roman o svim našim gladima, o čoveku koga svi poznajemo i na koga svi pomalo i ponekad ličimo. A on je oduvek želeo da bude neko drugi. Ovo je priča o beogradskom Getsbiju koji je živeo u iluziji ne samo da će osvojiti Dejzi svoje mladosti već i da veliki novac znači veliku sreću.
200 бумажных страниц
Издательство
Laguna

Впечатления

  Magrit Danaramaделится впечатлениемв прошлом году
  👎Не советую
  🐼Мило

  Hmmmm... Dobar pocetak, sredina sa mnogo ponavljanja i predvidiv kraj. Izvukla sam nekoliko citata, tako da nije u potpunosti protraceno vreme.

  Jasna Prokovićделится впечатлением2 года назад
  👍Советую
  💡Познавательно
  💞Романтично
  🚀Не оторваться
  💧До слез

  Bila sam gladna ove knjige, nisam je ispuštala..ne bih podnela manje srećan kraj..uživala sam.

  b0917730935делится впечатлением2 года назад
  👍Советую

  Odlična knjiga.

Цитаты

  Magrit Danaramaцитируетв прошлом году
  Hodanje, kad celo telo uđe u ritam koraka, a koraci u ritam disanja, to je neverovatno umirujuće.
  Jelena Markovicцитируетв прошлом году
  Ipak, voleo sam te trenutke, voleo sam tu njenu ušuškanu malu sobu, njenu policu za knjige sa školjkama ulovljenim na plažama u Poreču i Dubrovniku, njen cvrkutavi smeh kad je zagolicam, njenu smeđu loknu koja joj pada preko oka, dok izlazi iz sobe da donese sok od višanja koji je njena mama napravila za zimnicu, i tu njenu drskost da se pojavi pod sijalicom od sto sveća u dnevnoj sobi, ili u kuhinji, pred ocem i majkom, spokojna, kao da je upravo završila preslišavanje za ispit. Voleo sam njeno vitko telo, slobodu sa kojom me je uzimala, njene male čvrste grudi i zlatni lančić oko njenog vrata, njene vitke prste i bordo lak na noktima, njenu spremnost da od onoga što ima, napravi najbolji od svih mogućih svetova.
  Magrit Danaramaцитируетв прошлом году
  Što bi rekao filozof: „Udaljen od Biti, on želi Imati.“

На полках

  Laguna
  Laguna
  • 992
  • 4K
  Bookmate
  Žensko pero
  • 36
  • 146
  Vladan Radojicic
  Романи
  • 714
  • 16
  Prof.A.Ristić
  Domaći pisci
  • 45
  • 11
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз