sr
Fransesk Miraljes

Ikigai

Сообщить о появлении
Загрузите файл EPUB или FB2 на Букмейт — и начинайте читать книгу бесплатно. Как загрузить книгу?
Japanci smatraju da svako ima svoj ikigai, što bi neki francuski filozof verovatno preveo kao raison d'être. Neki su pronašli i svesni su svog ikigaija, dok ga drugi nose u sebi, ali još uvek tragaju za njim. Ikigai je skriven duboko u nama, pa je, da bismo do njega došli, neophodno da strpljivo istražujemo dubine našeg bića. Kako kažu žitelji Okinave, ostrva s najvećim brojem stogodišnjaka srazmerno broju stanovnika, ikigai je razlog zbog kojeg ustajemo ujutro. Kada čovek ima jasno definisan ikigai, kada ima veliku strast, njegov život je ispunjen i srećan i ima svrhu. Zadatak ove knjige je da vam pomogne da pronađete svoj ikigai, kao i da vas upozna s ključnim postavkama japanske filozofije koja omogućava dugotrajno zdravlje tela, uma i duha.

Эта книга сейчас недоступна
130 бумажных страниц
Правообладатель
Vulkan

Впечатления

  Evoksделится впечатлением2 года назад

  Nisam oduševljena načinom na koji je knjiga pisana. Ne mogu da se otmem utisku da je sastavljana na brzinu i da je, iako sam koncept ikigai, veoma interesantan, ova knjiga frankeštajn raznih filozofija. Knjiga može da vam posluži kao smernica za dalje istraživanje jer pominje nekoliko filozofija vrednih proučavanja. Iako oslikava vreme u kome živimo, gde se po korporacijama protura instant budizam, ova knjiga je promašaj.

  Jelena Negojevicделится впечатлением9 месяцев назад
  👎Не советую

  Pocetak i kraj su u redu, ali je zato ostataj knjige dzumbus

  Sanjaделится впечатлением3 месяца назад

  Poucna i zanimljiva

Цитаты

  Vještica Ivkaцитируетв прошлом году
  Pronađite svrhu u životu. Emocije ne možemo da kontro­lišemo, ali možemo da upravljamo svojim postupcima
  SophisticatedCatцитирует2 года назад
  Možeš da ostariš i da ti ruke drhte, možeš da ne spavaš noću osluškujući šuštanje u svojim venama, možeš da patiš za svojom jedinom ljubavlju, možeš da posmatraš kako svet oko tebe uništavaju opaki ljudi ili kako se tvoja čast gazi u kloakama prostih umova. Jedino što ti tada preostaje jeste da učiš. Da učiš zbog čega se svet kreće i šta ga pokreće. To je jedino što um ne može da iscrpi, otuđi, da te muči time, jedino čega se ne plaši i ne preza od toga, jedino zbog čega neće zažaliti.
  Tam Cцитирует9 месяцев назад
  Ne vredi nervirati se zbog stvari koje su potpuno van naše kontrole.

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз