Nikola Malović

Prugastoplave storije

Nova doza Mediterana od autora bestselera Lutajući Bokelj!
Prugastoplave storije Nikole Malovića strukturom podsećaju na raspored pruga najpoznatijeg modnog dezena, onog mornarskog, ali i na Ribu – znak vremena.
Sve storije – iliti priče – pisane su na način da budu razumljive na svim meridijanima. Jedna otkriva da ropstva i dalje ima, druga da zdrave hrane više nema. Tema treće je ovisnost o tehnologiji i drogama, a četvrte ili pete – da je budući veliki rat predvidiv i izvestan. Kako to ljubav može da trijumfuje, čitamo na kraju.
134 бумажные страницы

Впечатления

  Jasna Prokovićделится впечатлением9 месяцев назад
  👍Советую
  🌴В отпуск
  😄Весело

  b5536696105делится впечатлением9 месяцев назад
  👍Советую
  🎯Полезно

  Jelenaделится впечатлением2 года назад
  👍Советую

Цитаты

  Jasna Prokovićцитирует9 месяцев назад
  Unuci su hrlili u zagrljaj ribara Petra, dakako, kao što djeca vazda čine, i kazivali radosno gdje su pod površi s maskom na licu vidjeli i ovu i onu vrstu, ali je Ribar jednako tugovao; u doba njegove mladosti djeca su pričala o zvijezdama, ne o ribama. Jer je zvijezda bilo manje.
  b4299162549цитирует2 года назад
  Čak i trivijalni neposluh dojavljen od kupca robe kažnjava se, da tako kažemo, perforacijom sigme, ili – terminacijom roba. Roba nije ilegalna, to ste željeli da znate. Koriste je danas i Predsjednik i Sekretar i svi šefovi poslaničkih grupa. Demokratska elita je, amandmanom na Ustav – 11/9, vlastite slobode željela da podijeli sa onima koji su vlast direktno birali, dakle sa narodom, s vama ili sa mnom, naposlijetku.

  – Kimberli, oprostite…?

  – Centrala: moguć problem u progresu; klijent ne izgovara razgovjetno riječi; tražim profil… Da, gospodine?
  b4299162549цитирует2 года назад
  – Gospodine. Imamo neke hrišćane na lageru, zdrave, do 25, sa svim zubima, balkanske. Sad, da li grčke ili bugarske, moguće i srpske, morala bih da pitam… Centrala: pitanje u progresu?… Gospodine, želite da pitam…?

  – Ne, ne! Samo nastavite…

  – Garancije su ove: u dijelu debelog crijeva koji se zove sigma, svaki naš asistent ima implantiranu mikrobombu. Dovoljno jaku da mu oduzme život, dovoljno slabu da ga ne raznese sasvim, ukoliko biste poželjeli naprosto da asistenta isključite iz odnosa u, recimo, vašem stanu. Da vam tepisi i tapete ostanu čisti, razumijete?

На полках

  Laguna
  Laguna
  • 1K
  • 4.2K
  Vladan Radojicic
  Романи
  • 749
  • 17
  Nebojša Neovizant
  Gomboce, vanilice i Muffin
  • 110
  • 2
  Petra Neofitou
  Petrina polica
  • 26
  • 2
  Irena Mikaric
  nin
  • 20
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз