Traudl Junge

Til den bitre ende

Traudl Junge var 22 år og drømte om en karriere som danserinde, da hun fik, hvad hun troede var hendes livs chance, et tilbud om at arbejde som sekretær for Adolf Hitler. Fra 1942 og til Hitlers død var hun hans sekretær, skrev hans taler, breve og hans private og “politiske” testamente. Umiddelbart efter krigen nedskrev Traudl Junge sine oplevelser med Hitler, med hvem hun tilbragte de sidste timer i førerbunkeren i Berlin.
Trandl Junge var det sidste overlevende vidne fra Hitlers nærmeste kreds af medarbejdere.
342 бумажные страницы
Дата публикации оригинала
2015
Издательство
Lindhardt og Ringhof

Другие версии книги

Впечатления

  Connie Lyng Sylvestersenделится впечатлением7 месяцев назад
  👍Советую
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  🚀Не оторваться

Цитаты

  Mads Erik Krøll Christensenцитирует4 года назад
  Hitler ønskede næsten altid at høre det samme repertoire. Lehárs operetter, sange af Richard Strauss, Hugo Wolf og Richard Wagner. Den eneste slager, Hitler ville høre, var „Donkey-serenaden“. Den markerede som regel koncertens afslutning.
  Mads Erik Krøll Christensenцитирует4 года назад
  Efter min død skal alle billederne gå til den nye kunstsamling i Linz. Jeg vil gøre Linz til en smuk by, og jeg vil skænke byen et museum, som vil blive en stor seværdighed. Jeg betragter ikke nogen af de billeder, der hænger her i huset, som min private ejendom, de er kun deponeret her for at forskønne mit liv. Efter min død tilhører de hele det tyske folk.“ Han talte mere til sig selv end til os andre. Der var da heller ikke ingen af os, der vidste, hvad vi skulle svare.
  Mads Erik Krøll Christensenцитирует4 года назад
  Rygning er og bliver en af de farligste lidenskaber, og rent bortset fra, at jeg personligt finder lugten af cigar- eller cigaretrøg modbydelig, ville jeg aldrig tilbyde et menneske, jeg holder af, en cigaret eller cigar, for det ville være at gøre vedkommende en meget dårlig tjeneste. Det er en uimodsigelig kendsgerning, at ikkerygere lever længere end rygere og har en betydelig større modstandskraft over for sygdomme.“

На полках

  Helle Jenny Chrog Pedersen
  Fra virkeligheden
  • 42
  Janne Amalie Molver Larsen
  Janne
  • 21
  Tom Carsten Christensen
  Trine
  • 16
  Henrik Peter Hoffmann Stenalt
  Læs senere ..
  • 9
  Brian Reedtz Battrup
  Heidi
  • 7
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз