sr
Andžej Sapkovski

Poslednja želja

Сообщить о появлении
Загрузите файл EPUB или FB2 на Букмейт — и начинайте читать книгу бесплатно. Как загрузить книгу?
Upoznajte Geralta, naočitog lovca bele kose i prodornog pogleda. Nadaleko je čuven zbog cinizma i nepoštovanja autoriteta, muževne privlačnosti i harizme. Ali on je i veštac, i svoje moći jača korišćenjem eliksira i redovnim vežbanjem. Takođe je briljantan borac i nemilosrdan ubica. On će vas voditi kroz Poslednju želju, zbirku pripovedaka nastalih prepričavanjem nekih od najpoznatijih narodnih bajki, koje su izmenjene do granice neprepoznatljivosti i začinjene elementima strave i užasa. U njima se veštac Geralt iz Rivije susreće s rodoskrvnim kraljevima i njihovim nemrtvim kćerkama, osvetoljubivim džinima, vrištavim harpijama, vampirima koji sahnu od ljubavi i obeshrabrenim zlim dusima. Ali prvi utisak često prevari… jer nije svaka čudovišna pojava zla, kao što ni svaka lepota nije dobra. A u svakoj bajci ima zrno istine…
Poslednja želja je prva od sedam knjiga Sage o vešcu, koju sačinjavaju dve zbirke pripovedaka i pet romana. Saga je postala bestseler ne samo u autorovoj rodnoj Poljskoj već i širom sveta. Prevedena je na brojne svetske jezike, a po njoj je snimljena TV serija i napravljena čuvena kompjuterska igra The Witcher.
Эта книга сейчас недоступна
306 бумажных страниц

Впечатления

  Miloš Lazićделится впечатлением2 года назад
  👍Советую

  Kao prvenstveno veliki ljubitelj igrice "the witcher" nemam loše reči za knjigu, kao ni ceo serijal.
  Za one koji ne znaju "saga o vescu" je inspiracija za gore pomenutu igricu. (igra ima zasebnu priču, to jest nadovezuje se na knjige)

  Knjige su iz Poljske, svet u kome je priča je mešavina Slovenske mitologije i fantazije (mnogi aspekti su preuzeti iz Discworld od Terry Pratchett-a).

  Knjiga sadrži sve što je ovom žanru potrebno, od klasičnih elfova i dvorfova pa sve do vampira i vukodlaka, uz mnoštvo ostalih čudovišta i naravno magije.

  "poslednja želja" je prva knjiga iz serijala i sastoji se iz kratkih priča, kroz koje pratite Geralta iz Rivije.
  Na tom putovanju se susreće sa veoma zanimljivim likovima, gde u svetu koji je podeljen na rasne osnove "pokušava" da ostane neutralan.

  Sve u svemu knjiga je odlična iako sam je čitao na Engleskom pa se malo zagubilo u prevodu, ali bi trebalo da je Srpskom još bolja.

  Sanja Stanojlovicделится впечатлениемв прошлом году
  👍Советую
  🔮Мудро
  💡Познавательно
  🚀Не оторваться

  Odlična! Iskrena preporuka!

  Aleksandar Policделится впечатлениемв прошлом году
  👍Советую
  🚀Не оторваться

  Jedna od boljih epskih fantazija. Svet kompleksan, likovi imaju dubinu, kratke price su lepo spojene takozvanim glasovima razuma. Najvaznije od svega, oseticete da ste u tom svetu. Topla preporuka.

  P.S. igrajte i video igru ;)

Цитаты

  Nevena Jovićцитирует2 года назад
  Ljudi – Geralt okrenu glavu – vole da izmišljaju čudovišta i užase. Sami se sebi onda čine manje užasnim. Kad piju do besvesti, varaju, kradu, tuku žene, more glađu starce, udaraju sekirom lisice uhvaćene u klopku ili strelama probadaju poslednjeg na svetu jednoroga, vole da misle kako je od njih ipak užasnija Mora koja pred zoru dolazi u kolibu. Tako im je lakše na srcu. I lakše da žive.
  Бањаццитирует2 года назад
  Daćeš mi ono što već poseduješ, a o čemu ne znaš. Za šest godina vratiću se u Cintru i proveriću da li mi je sudbina bila naklonjena.
  Nensiцитирует8 месяцев назад
  Ali ako imam da biram između jednog zla i drugog, onda više volim da uopšte ne izaberem.

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз