Caitlin Moran

Kunsten at være kvinde

Mariella Harpelunde Jensenцитирует4 года назад
Jeg rejser mig.
„Jeg vil tale med mor om det,“ forklarer jeg. Hunden bliver liggende under sengen og virker som altid dybt nervøs over at være hund.
Jeg finder mor på toilettet. Hun er nu gravid i ottende måned og sidder med den sovende et år gamle Cheryl i armene, mens hun prøver at tisse.
Jeg sidder på kanten af badekarret.
„Mor?“ siger jeg.
Af en eller anden grund tror jeg kun, det er mig tilladt at stille ét spørgsmål om det her. Jeg har ét skud i bøssen, for så vidt angår „samtalen om menstruationscyklus“.
„Ja?“ svarer hun. Selvom hun tisser og sidder med en sovende baby i armene, er hun samtidig i gang med at sortere en kogevask.
„Du ved – min menstruation, ikke?“ hvisker jeg.
„Ja?“ siger hun.
„Gør det ondt?“
Mor tænker sig om et øjeblik.
„Ja,“ siger hun omsider. „Men det er okay.“
Babyen begynder at græde, så hun når aldrig at forklare, hvorfor det er okay. Det forbliver et mysterium.
Tre uger senere får jeg menstruation for første gang. Jeg oplever det som en dybt umunter begivenhed. Det begynder i bilen på vej på biblioteket, og jeg bliver nødt til at gå rundt om fagbogshylderne en halv times tid og desperat håbe på, at det ikke kan ses, før far henter os.
„Menstruation for første gang – adr,“ skriver jeg i min dagbog.
Maja Rymer Jensenцитирует4 года назад
Ikke så mærkeligt, at kvinder er blevet undertrykt af mænd så længe, tænker jeg, mens jeg angriber mine underbukser med neglebørste og håndsæbe ude på badeværelset. Det tager en krig at få indtørret blod af bomuld. Før vaskemaskinen blev opfundet, havde vi alle sammen for travlt med at skrubbe til at have overskud til at stemme.
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз