Haled Hoseini

Hiljadu čudesnih sunaca

  b3678674485цитирует3 года назад
  Brak može da čeka, obrazovanje ne može
  Miljana Simicцитирует2 года назад
  Na­na je re­kla: „Upam­ti to sa­da, i upam­ti do­bro. Kao što igla kom­pa­sa po­ka­zu­je na se­ver, mu­škar­čev prst, kad op­tu­žu­je, uvek na­đe ne­ku že­nu. Uvek. Do­bro to upam­ti, Ma­ri­jam.“
  Milica Petkovicцитирует2 года назад
  Setila se kako je Nana jednom rekla da je svaka pahulja uzdah jedne ranjene žene negde u svetu. Da svi uzdasi lete u nebo, skupljaju se u oblacima, a onda se lome u sićušne deliće koji tiho padaju dole na ljude.

  Da podsete kako žene poput nas pate, kazala je tad. Kako nemo trpimo sve što nas zadesi.
  Маријана Јаковљевцитирует2 года назад
  A ka­da je ču­je, ka­da shva­ti ko­li­ko joj ne­do­sta­je ka­da ode, si­gur­no će je po­ve­sti sa so­bom.
  b5140482872цитируетв прошлом году
  Sazdaće sebi nov život, miran, usamljenički život, i tamo će se breme svega što su pretrpele dići s njih, i biće dostojne sve sreće i jednostavnog bogatstva koje će naći.
  Marica Pavlovićцитирует2 года назад
  Dečaci, shvatila je Lejla, doživljavaju prijateljstvo kao sunce: njegovo postojanje se ne dovodi u pitanje, u njegovoj toploti se uživa, ali se u njega ne gleda pravo.
  b5736704335цитирует2 года назад
  Lejla je počela da veruje da je od svih nedaća koje nekoga mogu da zadese prosto čekanje ona najgora.
  Tamara Jožićцитирует2 года назад
  Provela je te godine u nekom dalekom kutku svog uma. Na suvom, jalovom polju, daleko od tuge i želja, daleko od snova, daleko od razočaranja. Tu budućnost nije bila bitna. A prošlost je sadržala samo ovu mudrost: ljubav je opasna greška, a njen saučesnik nada varljiva je iluzija
  Сара Самарџићцитируетв прошлом году
  Kao što igla kom­pa­sa po­ka­zu­je na se­ver, mu­škar­čev prst, kad op­tu­žu­je, uvek na­đe ne­ku že­nu. Uvek.
  Vesna Panićцитируетв прошлом году
  Šta je to toliko čarobno kod prvog snega? Prilika da vidimo nešto još neokaljano, još neoskrnavljeno? Da uživamo u draži trenutka kada stiže novo godišnje doba, u divnom početku, pre nego što postane izgaženo i ­pokvareno?
  Marija Djurdjaцитирует2 года назад
  doživljavaju prijateljstvo kao sunce: njegovo postojanje se ne dovodi u pitanje, u njegovoj toploti se uživa, ali se u njega ne gleda pravo.
  Marko Apićцитируетпозавчера
  Lejla je ležala i slušala, želeći da mami spomene kako ona, Lejla, nije postala šehid, kako je ona živa, ovde, s njom u krevetu, da ima svoje nade i budućnost. Ali Lejla je znala da njena budućnost ne može da se nosi s prošlošću njene braće. Oni su bacili u zasenak njen život. Uništiće je u smrti. Mami je sada bila kustos muzeja njihovih života, a ona, Lejla, tek puki posetilac. Spremište u koje će pohraniti njihov mit. Pergament na kome je mami smerala da ispiše legende o njima.
  b6723036484цитирует3 дня назад
  zatreskala! Ni u koga!“

  Odvojile su se od Lejle, i tako se raspravljajući
  b6167149728цитирует9 дней назад
  ci­gan­sko per­je.
  Tijana Stojkovicцитирует14 дней назад
  „Upam­ti to sa­da, i upam­ti do­bro. Kao što igla kom­pa­sa po­ka­zu­je na se­ver, mu­škar­čev prst, kad op­tu­žu­je, uvek na­đe ne­ku že­nu. Uvek. Do­bro to upam­ti, Ma­ri­jam.“
  b2737021083цитирует21 день назад
  suvom, jalovom polju, daleko od tuge i želja, daleko od snova, daleko od razočaranja. Tu budućnost nije bila bitna. A prošlost je sadržala samo ovu mudrost: ljubav je opasna greška, a njen saučesnik nada varljiva je iluzija.
  b5109326129цитирует2 месяца назад
  Na­na je re­kla: „Upam­ti to sa­da, i upam­ti do­bro. Kao što igla kom­pa­sa po­ka­zu­je na se­ver, mu­škar­čev prst, kad op­tu­žu­je, uvek na­đe ne­ku že­nu. Uvek. Do­bro to upam­ti, Ma­ri­jam.“
  Milosцитирует3 месяца назад
  Marijam se pitala kako je toliko žena doživelo istu tužnu sudbinu da se udaju, baš sve redom, za tako grozne muškarce.
  Petraцитирует3 месяца назад
  Koliko puta su ona, Hasina i Giti rekle jedna drugoj te tri reči, upitala se Lejla, rekle ih bez oklevanja, kada se ne bi videle samo dva ili tri dana? Nedostajala si mi, Hasina. O, i ti meni. Po Tarikovom iskrivljenom licu, Lejla je shvatila da se u tome dečaci razlikuju od devojčica. Oni od prijateljstva ne prave predstavu. Ne osećaju poriv, potrebu za takvim pričama. Lejla je pretpostavila da su i njena braća takva. Dečaci, shvatila je Lejla, doživljavaju prijateljstvo kao sunce: njegovo postojanje se ne dovodi u pitanje, u njegovoj toploti se uživa, ali se u njega ne gleda pravo.
  Vukašin Gujaцитирует3 месяца назад
  „Ne mogu se izbrojati meseci što mu blistaju na krovovima,

  Nit hiljadu čudesnih sunaca što se kriju iza nje­go­vih zidova.“
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз