Vesna Dedić

Azra i Vukašin ne žive više u ovom gradu

Nova, kratka priča Vesne Dedić, inspirisana je istinitom ljubavnom pričom jedne od njenih čitateljki. Azra na početku priče ima petnaest godina, a na kraju zrele godine u kojima je platila cenu svojih ponekad gordih odluka, ali i tuđih koje je poštovala po cenu svoje sreće. Sa znatiželjom sadržanom u pitanju “A šta je bilo posle?” čitalac prati tok priče u kojoj se Azra bori sa ograničenjima vere, malograđanštine i nerazumevanjem muške psihologije. Azra svoj kofer ljubavi nosi lako, iako je, kako godine prolaze, sve teži i prepun neupotrebljivih i prljavih stvari. Pred čitaocem je priča koja će ga rastužiti i podsetiti na soptvene pogrešne odluke, inate i strasti, ali i uliti veru da je ipak moguće jednom otići sa onim koga voliš na mesta na kojima još mnogi nisu bili.
25 бумажных страниц

Другие версии книги

Впечатления

  bluekatделится впечатлением8 месяцев назад
  👎Не советую
  💧До слез

  Kroz celu priču se proteže motiv da žena treba da mesi hleb, a muškarac da zarađuje velike pare. Uvreda za svaku ženu koja je od života poželela i porodicu i karijeru i uspeh i sreću, a ne samo jedno od toga.

  Snezana Stevanovicделится впечатлением2 года назад

  Ljubav ipak na kraju pobedjuje sve prepreke u zivotu. Divna prica.

  melihafocicделится впечатлением5 месяцев назад
  👍Советую

  Odlicna

Цитаты

  Tamara Popovцитирует3 года назад
  Ljubavi se ponekad izgube na naplatnim rampama, u lošim signalima mobilnih veza, u buci muzike kada onaj drugi zove dok si u kafani, u hladnoći perona dok hvataš jutarnji autobus samo da bi ga videla, u večerima kada posle posla zaspiš i umorna ne stigneš pre nego što te uhvati san da napišeš “volim te” ni “laku noć”.
  Jovana Vцитируетв прошлом году
  Ljubavi se ponekad izgube na naplatnim rampama, u lošim signalima mobilnih veza, u buci muzike kada onaj drugi zove dok si u kafani, u hladnoći perona dok hvataš jutarnji autobus samo da bi ga videla, u večerima kada posle posla zaspiš i umorna ne stigneš pre nego što te uhvati san da napišeš “volim te” ni “laku noć”. I zorom te dočeka million poruka onog koji sumnja da su na tvojim bokovima pod mesečinom bili tuđi dlanovi.
  Ljubav se izgubi u trenutku kada pomisliš da je večna i da je taj verenički prsten koji nosiš na ruci znak da ne moraš da stavljaš korektor na crne podočnjake, da možeš pored njega da legneš u ispranoj flanelskoj pidžami i da ne postoji sila koja može te dve ruke koje staju u džep istog kaputa da razdvoji.
  Jovana Vцитируетв прошлом году
  Retke ljubavi zaborave sve neprijatnosti sa koferima i na novi put kreću malo pametnije spakovane, a opet, i njima se desi da prognoza nije bila tačna i da se dugo posle puta ljubav leči od vetrova i kiša… i sunca pod kojim je ljubav bila bez slamnatog šešira.

На полках

  Bookmate
  Bookmate izdanja
  • 58
  • 344
  Bookmate
  Bestseleri
  • 172
  • 223
  Bookmate
  Zaljubljena polica
  • 50
  • 194
  Bookmate
  Žensko pero
  • 36
  • 146
  Bookmate
  Vesna Dedić
  • 19
  • 123
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз