Stanarka napuštenog zamka, En Bronte
sr
Книги
En Bronte

Stanarka napuštenog zamka

Читать
Da li je tajanstvena žena koja se uselila u oronuli zamak sa sinčićem i starom služavkom zaista mlada udovica kao što se predstavlja? Iz mirne uljudnosti Helen Grejam zrači neka hladnoća, a njena prošlost obavijena je velom misterije. Radoznali susedi na sve načine pokušavaju da otkriju ko je ona i odakle je, ali ne uspevaju da u tome jer lepa usamljenica dane provodi tako što slika i brine se o malom Arturu. Prisustvo žene koja se odnosi prema njemu sa neobičnom ravnodušnošću privlači pažnju i Gilbertu Makramu, mlađanom zemljoposedniku. Iako Helen deluje kao da je nepoverljiva i prezriva prema čitavom muškom rodu, on uspeva da pridobije njenu naklonost i razvije duboko prijateljstvo sa njom.

497 бумажных страниц

Впечатления

Jovana Ostojić
Jovana Ostojićделится впечатлениемв прошлом году
👍Советую
🔮Мудро
💡Познавательно
🎯Полезно
💞Романтично
🌴В отпуск
🚀Не оторваться
🐼Мило

Svako od nas u sebi nosi svoju identičnu životnu priču u koju je okolina slabo upoznata, ali im to ne smeta da smišljaju priče i kite ih maštom. Divan, iskren i realan roman. Ponosna sam a glavnu junakinju koja je hrabro i mudro donosila odluke. Knjiga vredna čitanja.

Marija Mladenović
Marija Mladenovićделится впечатлением8 месяцев назад
👍Советую
💡Познавательно
🎯Полезно
💞Романтично

Moj prvi, ali ne i poslednji klasik. Korice su predivne😍

Nada Janković
Nada Janković делится впечатлением7 месяцев назад

Nisam nešto oduševljena, nije od onih knjiga koje se čitaju u jednom dahu, možda sam čak malo i razočarana jer sam jedva čekala kraj.

Цитаты

knjigomankaaa
knjigomankaaaцитирует2 месяца назад
Ne sviđa mi se širok krug poznanika; ali ako imam nekoliko prijatelja, naravno da mi je milo da ih viđam povremeno. Niko ne može biti srećan u večnoj samoći.
Miljana Barjaktarevic
Miljana Barjaktarevicцитирует2 года назад
Mora se svako postaviti na svoje mesto. Ti ćeš raditi svoj posao i ona, ako je vredna tebe, svoj; a tvoj je posao da ugađaš sebi, a njen da ugađa tebi.
Danijela Canić
Danijela Canićцитирует19 дней назад
Oprostite, gospođo Grejam, ali prenagljujete. Nisam rekao da dečaka treba učiti da srlja u zamke života, ili čak da traži iskušenja kako bi očeličio svoju vrlinu savladavajući ih. Samo kažem da je bolje naoružati i ojačati heroja, nego razoružati i oslabiti neprijatelja, i ako gajite mladicu hrasta u staklenoj bašti, čuvajući je pažljivo noću i danju, i štiteći je od svakog daška vetra, ne možete očekivati da ona postane snažno drvo poput onoga što raste na padini planine, izloženo aktivnostima prirode, nepošteđeno čak oluje.“

„U redu; ali da li biste isti argument iskoristili i kada je reč o devojčici?“

„Dabome da ne bih.“

„Ne; nju bi, po vama, trebalo negovati nežno i delikatno, poput biljke u staklenoj bašti – trebalo bi je naučiti da se oslanja na druge za usmerenje i podršku, i trebalo bi je štititi, koliko god moguće, od samog saznanja o postojanju zla. Ali da li biste bili tako dobri da mi objasnite zašto pravite tu razliku? Da li mislite da ona nema vrlina?“

На полках

Vulkan, Vulkan
Vulkan
Vulkan
  • 95
  • 1.5K
Kad igrate na sigurno: klasici, Bookmate
Književna kutlača, Miljana Nešković
Miljana Nešković
Književna kutlača
  • 11
  • 270
Bestseleri, Bookmate
Bookmate
Bestseleri
  • 172
  • 185
Preporučujemo ove nedelje, Bookmate
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз