Fredrik Bakman

Uznemireni ljudi

Od autora svetskog bestselera Čovek po imenu Uve
Najluđi roman Fredrika Bakmana! Nerazumno nepristojna komedija.
Tokom razgledanja stana koji se nudi na prodaju jedan propali pljačkaš banke zaključaće se s iritantno entuzijastičnim agentom za prodaju nekretnina, dvojicom ogorčenih zavisnika od Ikee, trudnicom, samoubilački nastrojenim multimilionerom i prokletim zecom. Kada policija konačno bude upala u stan, zateći će ga… praznog.
A onda se taoci jave policiji sa svojim beskorisnim iskazima i saznajemo šta se stvarno dogodilo. Ili ne? Jer najveće zagonetke i dalje su pred nama. Kako je pljačkaš uspeo da pobegne? Zašto su svi tako besni? I šta je NAOPAKO s ljudima ovih dana?
„Ne dajte da vas Uznemireni ljudi zavaraju na prvi pogled. Iza beskrajno zabavne priče o prevari i obmani stoji Bakmanova divna izjava ljubavi životu i elegija o smrti. Priča u koju je utkan širok spektar emocija. Ne smete propustiti ovaj roman.“ Litteratursiden
„Mada je Bakmanov ton često na granici između očajanja i pomirenosti, on našu pažnju drži nepokolebljivo svojim humorom i neočekivanim obrtima. I uvek nam pruža nadu.“ Dagens Nyheter
„Iako ćete se uglavnom grohotom smejati dok budete čitali Uznemirene ljude, to je priča o ljudima koji pate i ne znaju šta da rade sa svojim bolom. Bakman svoje junake opisuje sa mnogo nežnosti kojoj je teško odoleti. Obavezno pročitajte roman, pogotovo ako ste i sami povređeni ili usamljeni.“ Dagbladet
329 бумажных страниц
Уже прочитали? Что скажете?
👍👎

Впечатления

  Igor Nikolićделится впечатлением2 года назад
  👍Советую
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  💞Романтично

  Razmišljao sam da li da uopšte krenem da čitam čitajući komentare ovde. Medjutim suviše mi je delovali blesavo i krenuo sam. Pročitao sam je za 3 dana, i mogu reći da je knjiga fenomenalna i svakako zaslužuje biti pročitana. Mišljenje je kao zadnjics i svi ga imaju ali zaista ne vidim razloga sa ovako lošim komentarima. Pre ovog sam pročitao Uve-ta, Moja Baka vam se izvinjava i mislim da je i ova knjiga u najmanju ruku na tom nivou.

  Dejan Jelena Marčetićделится впечатлением2 года назад
  👍Советую

  Prelepo... Zanimljiva, luckasta i poučna. Ako se kraj knjige dočeka sa suzama u očima, znači da je pisac ostvario svoj cilj. Posle Bakmanovih knjiga volim ceo svet.

  Nada Avramovicделится впечатлением2 года назад
  👍Советую
  🎯Полезно
  🌴В отпуск

  Bakman kao i uvek drži paznju citaoca. Moram da priznam da u pojedinim delovima knjiga pomalo dosadana, al vec na za par stranica pocinje ponovni zaplet 😀.
  ,, Kazu da covekova licnost predstavlja zbir njegovih iskustva. Ali to nikako nije istina, barem ne u potpunosti jer kada bi nasa proslost bila sve sto nas definise, ne bismo bili u stanji da podnesemo sami sebe. Moramo imati priliku da sami sebe ubedimo da smo nešto više od grešaka koje smo pocinili juce. I da predstavljamo svaki nas sledeći izbor i svako nase sutra. "

Цитаты

  Ивана Јовићцитирует2 года назад
  Zato treba odmah reći da je uvek veoma lako proglasiti druge ljude idiotima, ali samo ako zaboravite da je skoro uvek idiotski teško biti ljudsko biće.
  Ангелина Дубајићцитирует2 года назад
  Ovo je priča o mnogo čemu, ali pre svega o idiotima. Zato treba odmah reći da je uvek veoma lako proglasiti druge ljude idiotima, ali samo ako zaboravite da je skoro uvek idiotski teško biti ljudsko biće.
  b8617268569цитирует2 года назад
  Istina je naravno u tome da ljudi, da su zaista toliko srećni kao što izgledaju na internetu, uopšte ne bi provodili to silno vreme na internetu, jer nijedna osoba koja je provela zaista lep dan neće polovinu tog dana posvetiti fotografisanju sebe

На полках

  Bookmate
  Knjiga Nedelje
  • 121
  • 10.7K
  Laguna
  Laguna
  • 1.1K
  • 4.3K
  Bookmate
  Fredrik Bakman
  • 6
  • 126
  ZokaT
  Moje knjige
  • 142
  • 22
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз