Kristian Bang Foss

Frank vender hjem

Frank er vokset op i Hvidovre, moren var kontordame og faren den sørgelige skikkelse Rock Tage, som hver aften tog ind til Strøget med sin guitar for at få kylet mønter efter sig. Her levede han og døde — en hemmelighed, som Frank stadig bærer på.

Frank forelsker sig i Thea, som er yngste generation i den stenrige Holmberg-familie — datter af champagnesocialisten André og den feterede tv-personlighed Ingelise. Til familiefrokosterne i sommerhuset i Skagen er der plads til alle, som de siger, men Frank har en nagende følelse af ikke at høre til, at der er sket en fejl, og at han snart vil blive afsløret som bedrager. En dag forsvinder han under mystiske omstændigheder, og da han vender hjem, er det med en historie, der er meget svær at tro på.

Frank vender hjem er en fortælling om mennesker, der kæmper for at finde sig en plads i livet — en sjov og kulsort roman, der tegner et portræt af to vidt forskellige familier i et dansk klassesamfund, hvor nogle flyder ovenpå som korkpropper, mens andre går til bunds.
343 бумажные страницы
Дата публикации оригинала
2019
Издательство
Gyldendal

Другие версии книги

Впечатления

  Iben Rosenbæk Jensenделится впечатлением2 года назад
  👍Советую

  For en gangs skyld er jeg enig med anmelderne. Helt klart værd at læse!

  Hanne Solsbæk Sørensenделится впечатлением2 месяца назад
  👍Советую

  Godt skrevet

  Carina Wangelделится впечатлением3 месяца назад
  👍Советую

  Mærkelig, og virkelig god 🤗

Цитаты

  Mads Kloster Erhardsenцитирует2 года назад
  gik på dagpenge, efter han blev færdiguddannet, og da de begyndte at stille for mange krav, sagde Thea, at han skulle droppe a-kassen og i stedet fokusere på det, han gerne ville – de havde penge nok.

  Så sad Frank derhjemme og vidste ikke, hvad han skulle fokusere på. Han gik lange ture, satte sig af og til ind på Den Sorte Diamant og læste lidt tilfældigt. Han følte et pres fra Thea, et pres om at skulle ville noget, men de talte aldrig om det, hvilket var en tragedie, for sandheden var, at Thea ikke havde nogen ambitioner på Franks vegne, andet end at han skulle være glad og tilfreds. Og så skulle han elske hende.

  Franks utilfredshed med sig selv fortolkede hun som utilfredshed med hende. Så gav hun igen og viste selv utilfredshed med Frank, og Frank opfattede det som irritation over, at han var så retningsløs, at han ikke ville noget, og blev endnu mere utilfreds med sig selv.
  Hanne Duus Mygdalцитирует2 года назад
  Da han var nået i til hofterne, lod han sig glide ned i vandet
  Jørgen Munksgaard Rasmussenцитирует2 месяца назад
  Carsten lagde hovedet tilbage i sædet og rullede lidt med det, som prøvede han at strække en spændt muskel i nakken, før han talte videre:
  – Det var jo for helvede ikke noget, jeg gjorde med vilje. Det satte sig i det hele, den sorg, i alt hvad vi foretog os. Vi endte med at skændes konstant … Så en dag gik vi hver til sit.
  – Det er jeg ked af at høre.
  – Tak.
  Måske havde Carsten engang fået brændt det område i hjernen ud, der opfattede sarkasme og ironi. Der var noget firkantet over manden, nærmest robotagtigt – som en kunstig intelligens, der kun opfattede ordene, som de stod i en indprogrammeret ordbog.
  Mens Carsten talte, havde Frank startet bilen og kørte ned ad Nørrebrogade. Carsten lod ikke til at ænse, hvilken vej de kørte, han var for optaget af at tale, havde heller ikke sagt sin adresse. Manden havde aldrig sagt et ord til Frank, der ikke var en bebrejdelse, men nu ævlede han løs, lagde hovedet tilbage, mens han lukkede øjnene og fortsatte med at tale

На полках

  Bookmate
  Nyt på Bookmate
  • 138
  • 101
  Bookmate
  Bogforum 2019
  • 69
  • 39
  T Evangelista
  Drama
  • 97
  • 13
  Michael Møller
  2019
  • 149
  • 7
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз