Ken Folet

Zima sveta

Drugi deo trilogije Stoleće. Zima sveta nastavlja se tamo gde se Sunovrat divova završio, usred zamršenih veza pet porodica: američke, nemačke, ruske, engleske i velške, uvodeći nas u doba nesagledivih društvenih, političkih i ekonomskih previranja, u vreme Trećeg rajha, Španskog građanskog rata i velike drame Drugog svetskog rata, ostavljajući nas posle eksplozije američkih atomskih bombi u Japanu, na početku Hladnog rata. Foletov briljantan pripovedački dar zablistao je i u nastavku Sunovrata divova i podario nam roman od kojeg jednostavno ne možete da se odvojite.
1 137 бумажных страниц

Впечатления

  Dijana Senicделится впечатлением2 месяца назад
  👍Советую
  🔮Мудро
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  💞Романтично
  🚀Не оторваться

  Iskreno, malo me smara ovo pljuvanje po Rusima. Nijemci su prikazani iz pozitivnog ugla, sve neki divni i časni ljudi, koji sabotiraju naciste i daju živote zbog špijunaže za Ruse, a Rusi silovatelji, nasilnici, pijanice, sirotinja ... Sem tih britanskih naočala za posmatranje svijeta, zaista izuzetno kvalitetan roman.

  Зорица Вуколићделится впечатлением2 года назад
  👍Советую

  Волим овакве књиге. Историјске чињенице одлично уклопљене у збивања у роману.

  BTделится впечатлениемв прошлом году

  Vredno citanja. Zanimljiv je deo o usponu nacista u Nemackoj i Staljina u komunistickoj Rusiji. Pisac jednostavno zeli da naglasi slicnosti nacistickog pokreta i komunistickog uredjenja.
  Stvarno je potrebno da prodje odredjeni vremenski period da bi se uocile slicnosti i razlike izmedju ova dva pokreta. Ostaje istorijsko pitanje da li bi Ruzvelt, da je poziveo, dozvolio upotrebu atomskih bombi nad civilima u Japanu?
  Dosta likova i dosta akcije

Цитаты

  Марко Симићцитирует10 месяцев назад
  Bolje je i od zla nastradati nego stajati po strani i ne činiti ništa.
  soundoffairiesцитируетв прошлом году
  Karla, nekako, nije mogla da zamisli Hitlera kako pristaje na predaju, bez obzira na okolnosti. Čitav život tog čoveka svodio se na bahato dernjanje da je on glavni, da je on gazda. Kako bi takav čovek mogao da prizna da je pogrešio, da se glupo poneo, da je bio zao? Da je pobio milione ljudi i da je lično odgovoran što je njegova zemlja pretvorena u ruševine? I da će ga istorija upamtiti kao najvećeg zlotvora koji je ikada hodao Zemljom? Ne bi on to mogao. Poludeće taj, ili će presvisnuti od sramote, ili gurnuti sebi pištolj u usta i povući obarač.
  soundoffairiesцитируетв прошлом году
  Tako je jedan čovek pomislio da ume da leti, pa je skočio s krova desetospratnice, i dok je prolazio pored petog sprata, uzalud mlatarajući rukama u vazduhu, čuli su ga kako govori: Zasad nije loše.

На полках

  Evro Book
  Evro Book
  • 79
  • 877
  Bookmate
  Zimski trenuci
  • 26
  • 66
  Vladan Radojicic
  Романи
  • 695
  • 15
  Danica
  Serijali
  • 94
  • 10
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз