Anna Rosling Rönnlund,Hans Rosling,Ola Rosling

Factfulness

“Factfulness” handler om verden, og hvordan vi kan blive bedre til at forstå den, som den virkelig er.
Når man stiller folk simple spørgsmål om globale tendenser, giver de altid de forkerte svar. Hvor mange piger går for eksempel i skole? Hvor stor vil Jordens befolkning være i 2050? Og lever størstedelen i rige eller fattige lande?
I “Factfulness” forklarer Hans Rosling sammen med Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, hvorfor misforståelserne sker. De beskriver 10 fundamentale menneskelige instinkter, som konsekvent forhindrer os i at have et faktabaseret verdenssyn. Læs denne bog, og dit syn på verden vil blive forandret for altid.
«En af de vigtigste bøger jeg nogensinde har læst — en uundværlig vejledning i at tænke klart om verden.” — Bill Gates

Hans Rosling blev født i Sverige i 1948 og var uddannet læge. Fra 1997 var han professor i international sundhed på Karolinska Instituttet. Hans Rosling er blevet udnævnt af TIME som en af verdens 100 mest indflydelsesrige personer, og hans TED Talks er samlet blevet set mere end 20 millioner gange. Hans Rosling har skrevet denne bog sammen med sin søn og svigerdatter, Ola Rosling og Anna Rosling Rönnlund, som fortsætter arbejdet gennem den succesrige Gapminder Foundation. Hans Rosling døde af kræft i februar 2017.
440 бумажных страниц
Дата публикации оригинала
2019
Издательство
Lindhardt og Ringhof
Переводчик
Annemette Goldberg

Впечатления

  Michal Stukaloделится впечатлениемв прошлом году
  👍Советую
  💡Познавательно
  🎯Полезно

  Разрывает стереотипные шаблоны привычного представления о мировых тенденциях четкими статистическими данными.

  Сам проект Gapminder это уникальная работа с огромным набором данных собранных в одном месте.

  Hans Christian Buhlделится впечатлениемв прошлом месяце
  👍Советую

  Maner til eftertanke.

  Nønne Maalø Larsenделится впечатлением4 месяца назад
  👍Советую
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  🚀Не оторваться

  Nok den vigtigste bog, jeg nogensinde har læst. Velskrevet og hamrende interessant. Burde være en del af livets pensum.

Цитаты

  Anne Marie Vind Ludvigsenцитирует2 месяца назад
  Indledning

  Derfor elsker jeg cirkus

  Jeg elsker at gå i cirkus. Jeg elsker at se en jonglør kaste hvinende motorsave op i luften eller en linedanser, som laver ti saltomortaler i træk. Jeg elsker synet og følelsen af forbløffelse og glæde, når jeg er vidne til noget, som tilsyneladende er umuligt.
  Da jeg var barn, drømte jeg om at blive cirkusartist. Men mine forældre drømte om, at jeg skulle have den gode uddannelse, de aldrig havde fået. Så jeg endte med at læse medicin.
  En eftermiddag på universitetet, under en i øvrigt tør og kedelig forelæsning om spiserøret, sagde vores professor: »Hvis der sidder noget fast i halsen, kan man fremme passagen ved at stikke hagen fremad.« For at illustrere det viste han os et røntgenbillede af en sabelsluger.

  Det slog mig som et lyn fra en klar himmel. Min drøm var ikke forbi! Et par uger tidligere havde vi studeret reflekser, og jeg havde opdaget, at jeg var den på holdet, som kunne stikke fingrene længst ned i halsen uden at få opkastningsfornemmelser. På det tidspunkt var det ikke noget, jeg pralede af. Jeg mente ikke, det var en vigtig færdighed. Men nu indså jeg, hvad den kunne bruges til, og min barndoms drøm blev genopvakt i samme sekund. Jeg bestemte mig for at blive sabelsluger.
  Mine første forsøg var ikke opmuntrende. Jeg havde ikke nogen sabel, så jeg brugte en fiskestang i stedet for, men lige meget hvor mange gange jeg øvede mig foran spejlet i badeværelset, kunne jeg kun skubbe stangen et par centimeter ned i halsen, før den sad fast. Til sidst måtte jeg opgive min drøm for anden gang.
  Tre år senere var jeg turnuskandidat på en medicinsk afdeling. En af mine første patienter var en gammel mand med en vedvarende hoste. Jeg spurgte altid ind til mine patienters arbejde, i tilfælde af at det var relevant, og det viste sig, at manden havde været sabelsluger. Jeg var ved
  Hustek Industri ApSцитирует3 года назад
  Din vigtigste udfordring, når du skal udvikle et faktabaseret verdensbillede, er at indse, at de fleste af dine førstehåndsindtryk er fra Niveau 4, og at dine andenhåndsindtryk bliver filtreret via massemedierne, som elsker atypiske, usædvanlige begivenheder og undgår det normale.
  Anne Marie Vind Ludvigsenцитирует2 месяца назад
  Forfatternote

  Factfulness er skrevet med min stemme, som om jeg er den eneste forfatter, og den indeholder mange anekdoter fra mit liv. Men lad dig ikke vildlede af det. Ligesom de TED Talks og foredrag, jeg har holdt over hele verden gennem de sidste ti år, er denne bog resultatet af tre menneskers arbejde.
  Jeg er som regel frontfiguren. Jeg står på scenen og holder foredragene. Jeg modtager bifaldet. Men alt, hvad du hører i mine foredrag, og alt, hvad du læser i denne bog, er resultatet af 18 års intensivt samarbejde mellem mig, min søn Ola Rosling og min svigerdatter Anna Rosling Rönnlund.
  I 2005 grundlagde vi Gapminder Foundation med det formål at bekæmpe ødelæggende uvidenhed med et faktabaseret verdenssyn. Jeg bidrog med energi, nysgerrighed og en livslang erfaring som læge, forsker og forelæser i global sundhed. Ola og Anna var ansvarlige for dataanalyse, kreative visuelle forklaringer, datafremlægning og simple præsentationsmodeller. De fik idéen til en systematisk opmåling af uvidenhed, og de designede og programmerede vores smukke animerede boblediagrammer. Anna udviklede Dollar Street, hvor vi bruger fotos som data, der kan forklare verden. Mens jeg blev mere og mere opbragt over folks uvidenhed om verden, tog Ola og Anna analysen hinsides vreden og skabte den ydmyge, beroligende forestilling om Factfulness. I fællesskab definerede vi de praktiske tænkeredskaber, som vi præsenterer i denne bog.
  Bogen blev ikke skabt på baggrund af en stereotyp forestilling om det »ensomme geni«. Den er resultatet af uafbrudte diskussioner, drøftelser og et samarbejde mellem tre mennesker med forskellig viden samt forskellige evner og perspektiver. Denne ukonventionelle, ofte

На полках

  Пересмешники
  Пересмешники
  • 440
  • 899
  Line Kirstine
  Personlig udvikling
  • 41
  • 24
  Sten Sagen
  Fagbøger
  • 95
  • 20
  Alice
  Factfullness
  • 1
  • 19
  Helene Juul Jensen
  Bøger 1
  • 438
  • 11
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз