Džejn Ejr, Šarlota Bronte
sr
Šarlota Bronte

Džejn Ejr

Сообщить о появлении
Загрузите файл EPUB или FB2 на Букмейт — и начинайте читать книгу бесплатно. Как загрузить книгу?
U vreme kada je objavljen, najpoznatiji roman Šarlot Bronte izazvao je burne reakcije zbog temperamentne prirode glavne junakinje i njenog prilično nezavisnog stava za doba kada se od žena očekivala poniznost i poslušnost. Siromašna Džejn Ejr usamljeno je siroče koje živi u kući gospođe Rid, koja kćerku svoje pokojne zaove posmatra kao nepotreban teret i ne propušta priliku da joj to i pokaže. U internatu za devojčice, ona se susreće sa još većom okrutnošću nego u ujninom domu. Međutim, jednostavna i iskrena Džejn tu uspeva da pronađe prijatelje i stekne podršku i razumevanje koje do tada nije iskusila. Nakon školovanja, prihvata posao guvernante na Tornfildu, velikom gospodskom imanju, gde prvi put u životu pronalazi i ljubav. Ipak, izabranik njenog srca, nepredvidivi i mračni gospodin Ročester, ima tajne koje mogu da upropaste snove jedne mlade devojke o ljubavi.

Эта книга сейчас недоступна
611 бумажных страниц

Впечатления

Lenka Stanojlović
Lenka Stanojlovićделится впечатлением2 месяца назад
👍Советую
🚀Не оторваться

Odlična

Slavica Nikolic
Slavica Nikolicделится впечатлением10 месяцев назад

Davno čitana i dopala mi se

Sanja Stanojlovic
Sanja Stanojlovicделится впечатлением3 месяца назад
👍Советую
🔮Мудро
🎯Полезно
🚀Не оторваться

Vredi pročitati

Цитаты

Jovana Ostojić
Jovana Ostojićцитирует2 года назад
Mnogo je bolje da strpljivo podnesete udarac, koji niko drugi ne oseća do vi, nego da učinite nešto prenagljeno, a rđave posledice toga prešle bi na sve one koji vas poznaju.
Anastasia Kotarica
Anastasia Kotaricaцитирует2 месяца назад
Za žene se, uopšte, kaže da su vrlo tihe, ali one osećaju isto koliko i ljudi. Njima je potrebno da vežbaju svoje moći, one pate zbog suviše strogih stega, zbog potpunog zastoja, baš kao što bi patili i ljudi. Uskogrudo je od njihovih više povlašćenih drugova da kažu da one treba da se ograniče samo na to da prave pudinge i pletu čarape, da sviraju klavir i vezu torbice. Besmisleno je osuditi ih ili im se smejati ako one traže da urade i nešto više, ili da nauče više nego što je običaj proglasio da je to dovoljno za njihov pol.
Rada Milenkovic
Rada Milenkovicцитирует2 месяца назад
razočarano dete, oblak bi se navukao i zamračio njenu vedru živahnost; naglo bi izvukla svoju ruku iz njegove i neobuzdano bi se okrenula i ostavila ga, dok bi njegovo držanje odavalo u isti mah i nešto herojsko i mučeničko. Nema sumnje,

На полках

Vulkan, Vulkan
Vulkan
Vulkan
  • 95
  • 1.5K
Kad igrate na sigurno: klasici, Bookmate
Preporučujemo ove nedelje, Bookmate
Klasici, Aleksandra
Aleksandra
Klasici
  • 12
  • 37
Sjajne spisateljice, Bookmate
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз