sr
Книги
Isidora Bjelica

Voleti i umreti na Karibima

Možda nam jedan trenutak lepote može spasiti večnost.
Dragi moji čitaoci,
Kada sam ponovo uzela u ruke ovu knjigu o mom prvom susretu s Karibima, zaledila sam se od straha…
Ja sam te davne 2006. zapravo pisala o sebi 2014! O sebi koja bežim od smrtonosnih terapija i još smrtonosnije dijagnoze, da potražim tek nekoliko dana sreće, utehe, zaborava, sunca, tirkiznog mora pre nego što odem sa ovog sveta.
Karibi su moja najveća strast, moja utopija, moj san, moj beg iz surove stvarnosti. Samo sam u zagrljaju svoje dece i karipskog sunca bila istinski srećna i mirna. Ali Voleti i umreti na Karibima nije samo priča o skrivenom raju, to je knjiga u kojoj moja podsvest, moje skriveno ja piše o sebi, o bolesti, o strahu, o kraju života, mnogo godina pre nego što će se to zaista desiti.
Ova knjiga potvrđuje da mi već znamo sve ono što će se desiti jer se sve zapravo dešava sada. Večno sada objedinjuje i prošlost i budućnost i ova je knjiga dokaz da vreme ne postoji. Iluzija vremena topi se u beskonačnosti karipskog raja. Pod peskom, suncem i morem Kariba.
S ljubavlju,
Isidora
86 бумажных страниц

Похожие книги

Впечатления

  b2906030732делится впечатлениемв прошлом году

  Knjiga za razbibrigu 😊

  b6721030312делится впечатлениемв прошлом году
  👍Советую

  Obozavam je

  Vještica Ivkaделится впечатлением2 месяца назад
  👍Советую

Цитаты

  Jovana Vцитируетв прошлом году
  Možete pobeći od gusara i ajkula, tornada i kradljivaca, ali od ljudskog bola nikad.
  b6002092502цитирует5 месяцев назад
  Ova knjiga je posvećena srpsko-crnogorskom medicinskom timu na brodu Lirika, zahvaljujući kojem smo preživeli, preplovili i razumeli volšebne karipske predele i neobične ljude koji su bili sa nama u društvu.
  Tamara Petrovцитируетв прошлом году
  Njena želja da diše, misli, dosađuje se i oseća kao zdravi ljudi bila je opčinjavajuća. Tako je i njena bolest na taj način postajala nekako zdrava. Dok su drugi, prezdravljeni ili sveže ozdravljeni, davili sa svojim bolestima i činili ih tvrdim, teškim, mučnim, nepodnošljivim za okolinu, ova devojka je pobedila svoju bolest u sebi tako što je vežbala da bude zdrava. Kao što slepi pipaju ili paralizovani uče ponovo da mrdaju, ona je učila da se oseća zdravom i zato je bila tako prijatna. Prijatna kao neobičan vetar na Tortoli koji i na plus 35 stepeni nosi talase zapanjujuće svežine i neočekivane hladnoće.

На полках

  Laguna
  Laguna
  • 916
  • 3.9K
  Bookmate
  Bestseleri
  • 172
  • 212
  Bookmate
  Spremni za plažu
  • 27
  • 163
  Bookmate
  Žensko pero
  • 36
  • 145
  Bookmate
  Slane priče
  • 8
  • 20
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз