da
Yrsa Sigurdardottir

Isblå spor

Сообщить о появлении
Загрузите файл EPUB или FB2 на Букмейт — и начинайте читать книгу бесплатно. Как загрузить книгу?
“It was once said that the Inuit natives of Greenland have no religion – only fear.”
Matthew, der nu er bosat i Island og ansat som sikkerhedskonsulent hos banken Kaupþing, bliver bedt om at undersøge to mænds forsvinden på Grønland. Mændene arbejdede for et islandsk firma, der har fået til opgave at etablere et laboratorium på Østgrønland, hvor mulighederne for at begynde minedrift skal undersøges.
En “task-force” bestående af Matthew, Thóra og hendes sekretær Bella tager af sted sammen med fire eksperter – en mandlig computerspecialist og en kvindelig geolog, som begge tidligere har arbejdet på stedet, en mand med kendskab til lokalforholdene i kraft af sin erfaring med opbygning af grønlandske redningskorps, og en mandlig læge, der også er garvet grønlandskender.
Det er altså vores hold, som forfatteren ubarmhjertigt placerer ude i isørkenen, hvor de fuldstændig afskåret fra omverdenen (deres muligheder for kontakt bliver hurtigt efter ankomsten saboteret) skal forsøge at kaste lys over, hvilke hårrejsende begivenheder her har fundet sted, og hvad der ligger bag.
«En bog, der koster nattesøvn, fordi man ikke vil lægge den fra sig.”
– Arktiske anmeldelser
Эта книга сейчас недоступна
459 бумажных страниц
Дата публикации оригинала
2011
Издательство
Lindhardt og Ringhof

Впечатления

  Erik Fog-morrissetteделится впечатлением25 дней назад
  👍Советую
  🔮Мудро
  💡Познавательно
  🎯Полезно
  🚀Не оторваться

  Anette Bjergделится впечатлением4 месяца назад
  👍Советую

  Katrine Nana Girottiделится впечатлением5 месяцев назад
  👍Советую

Цитаты

  Poul Mogensenцитирует2 года назад
  politiet eller andre i et officielt ærinde havde brug for transport. »I vores biler burde nøglen sidde i,« sagde han så. »Hvem har lyst til at være chauffør?«

  På deres vej gennem landsbyen sad Thóra og stirrede ud ad ruden i håb om at få øje på nogle mennesker. Hun var grebet af uro, og den tanke slog hende, at de lokale og Bergtekniks to medarbejdere måske alle var døde af madforgiftning eller under en epidemi. Pludselig dukkede to små piger op mellem husene. De standsede brat, da de opdagede bilerne, og stirrede på dem med sorte øjne. Thóra mente, at de måtte være lidt yngre end hendes datter Sóley, de var nok en fem-seks år. Men det var svært at gætte sig til deres nøjagtige alder, for de var pakket godt ind i tykke jakker og overtræksbukser, som var stukket ned i vinterstøvler. Den smule af pigernes blåsorte hår, som ikke var dækket af hætterne, flagrede i vinden. Thóra vinkede til dem og satte sit venligste smil op, men pigerne blev stående bomstille og fulgte hende med øjnene uden at fortrække en mine. Den største af dem tog fat i sin venindes vanteklædte hånd. Hvis der havde været en epidemi, måtte nogen i hvert fald være gået fri. En tredje pige sad på en trappeafsats foran et hus for enden af landsbyen, og nede på havnen stod to voksne. Thóra vendte sig om i sædet for at kigge nærmere på pigerne, men de var forsvundet. »Skulle vi ikke prøve at få kontakt med nogle af de lokale?« spurgte hun. »Jeg kunne se, at der stod nogen nede på havnen.«

  »Nej, lad os fortsætte,« svarede Matthew. »Vi kan smutte herned i morgen, h

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз