Anette Sams

Sandheden om sukker

  Lasse Linnet Høj Jensenцитирует4 года назад
  Spiser du flere gange om dagen søde sager eller mad, der bliver spaltet til masser af sukker i din krop, kan det derfor være umuligt for din krop at forbrænde fedt. Og for at gøre ondt værre: Den høje sukkerforbrænding og lave fedtforbrænding påvirker din appetitregulering, så du føler dig mindre mæt
  Jesper Wiese Svendsenцитирует9 месяцев назад
  tilladt i EU.
  Invertsukker:
  Også kendt som kunsthonning. Dannes ved nedbrydning af almindeligt sukker
  Lotte Larsenцитирует9 месяцев назад
  Som mennesker er vi nemlig skabt sådan, at får vi sukker, får vi lyst til mere sukker. Så selv de dage, hvor du med rystende hænder har lyst til at spise to poser vingummi, er det ikke unaturligt. Du er bare fanget i en negativ spiral, som du kan bryde ved hjælp af stabilt blodsukker.
  Lotte Larsenцитирует9 месяцев назад
  Du forbrænder flere kalorier ved at løbe i en time (ca. 666 kcal) end ved at gå i en time (ca. 222 kcal). Samtidig forbrænder du mere ved at gå end ved at sidde stille i sofaen (ca. 75 kcal/time).
  Lotte Larsenцитирует9 месяцев назад
  Småspiser du alligevel i løbet af dagen, kan de hyppige måltider i værste tilfælde føre til, at du har overskydende sukker i blodet det meste af dagen. Det høje blodsukker kan nedsætte din evne til at lagre sukker gradvis over dage, uger, måneder og år.
  Lotte Larsenцитирует9 месяцев назад
  Stabilt blodsukker kræver hyppige måltider
  Fra et biologisk synspunkt er dette en misforståelse på størrelse med Rundetårn. Kroppen er verdensmester i at holde dit blodsukker stabilt – hvis du giver den lov og undgår at stå i vejen. Spiser du dagligt tre solide hovedmåltider med masser af grøntsager, protein og essentielle fedtstoffer, bliver sukkeret fra måltidet lagret effektivt i muskler og lever. I timerne op til det næste solide måltid vil muskellagrene forsyne musklerne med energi, mens leveren frigiver sukker til resten af kroppen. Kun hvis du er ekstremt fysisk aktiv, er det nødvendigt at spise mellem hovedmåltiderne.
  Lotte Larsenцитирует9 месяцев назад
  Og så en lille løftet pegefinger: Har du sukkersyge med risiko for lavt blodsukker, skal du sandsynligvis spise mellemmåltider for at sikre, at dit blodsukker ikke bliver for lavt.
  Marie Munch Laursenцитируетв прошлом году
  Andre veje til kronisk ømhed, der som udgangspunkt ikke kommer fra aktuel overbelastning eller skade, kan i princippet også handle om, at de proteiner, der sender smertesignaler gennem nervebanerne, er blevet glykeret.

  Du har derfor en gratis chance for at forbedre dine smerter, hvis du fokuserer kompromisløst på blodsukkeret. Og husk, at et ødelagt samspil mellem sukker og inflammationsprocesser
  Admir Muricцитируетв прошлом году
  Hvor mange måltider ville du spise om dagen?
  Hvad ville du spise til morgenmad?
  Hvad ville du spise til frokost?
  Hvad ville du spise til aftensmad?
  Hvornår ville du sove og hvor længe?
  Hvornår ville du træne og afspænde?
  Hvor mange blodsukk
  Admir Muricцитируетв прошлом году
  Må‍­l‍­ti‍­der‍­nes ti‍­m‍­ing skal sikre, at krop‍­pen er ef‍­fek‍­tiv til at lagre, når du spi‍­ser. Krop‍­pen lag‍­rer bedst, når du lige har be‍­væ‍­get dig, og mindst, når du lige har været inak‍­tiv.
  Admir Muricцитируетв прошлом году
  Så hvor so‍­da‍­vand i dag hand‍­ler om ny‍­del‍­se, blev den i be‍­gyn‍­del‍­sen brugt til at for‍­hin‍­dre døden.

  Når
  Admir Muricцитируетв прошлом году
  Spi‍­ser du dag‍­ligt tre so‍­li‍­de ho‍­ved‍­må‍­l‍­ti‍­der med mas‍­ser af grønt‍­sa‍­ger, pro‍­te‍­in og es‍­sen‍­ti‍­el‍­le fedt‍­stof‍­fer, bli‍­ver suk‍­ke‍­ret fra må‍­l‍­ti‍­det lag‍­ret ef‍­fek‍­tivt i mus‍­k‍­ler og lever.
  Jens Greven Bastueцитируетв прошлом году
  Det gør du ved at se på, hvordan din kost er sammensat, hvordan naturen har pakket sukkeret ind, ved at time dine måltider og arbejde med, hvornår og hvor meget fysisk aktivitet du dyrker.
  Julie Therese Wiisцитирует2 года назад
  Når sukker transporteres fra tarmen over i blodet, flyder det til de første officielle stoppesteder: din lever og din bugspytkirtel.
  Jens Greven Bastueцитирует2 года назад
  Her skal du være lidt opmærksom, for selv om blodsukkerstigningen efter franskbrød kan være større end efter slik, er slik alligevel ikke sundere end franskbrød. For selv om mængden af fruktose i slikket ikke bliver registreret, tæller fruktose stadig med i det blodsukker, der risikerer at skade dig. Fruktose er blot usynligt blodsukker.
  Lisbeth Dina Jensenцитирует2 года назад
  Det interessante er, at sukkermolekylerne i frugt er helt magen til molekylerne i det raffinerede sukker i sukkerskålen. Men fordi det naturlige sukker tager længere tid om at ankomme til blodbanen, har kroppen lettere ved at følge med i lagringen af glukosen.
  Jens Greven Bastueцитирует2 года назад
  umma summarum: Mange systemer påvirker din appetit, og hjernen afgør, om summen af signaler betyder ’mæt’ eller ’sulten
  Jens Greven Bastueцитирует2 года назад
  Nogle fødevarer er som udgangspunkt altid sunde – for eksempel hvidkål, blomkål, agurk og avokado
  Jens Greven Bastueцитирует2 года назад
  Proteiner i blodet, proteiner på overfladen af blodcellerne og proteiner på overfladen af de celler, der beklæder indersiden af dine blodkar, kan alle reagere uhensigtsmæssigt med sukker.
  Jens Greven Bastueцитирует2 года назад
  Seks råd kan hjælpe dig:
  1. Muskeltræning eller motion opretholder musklernes og leverens evne til at lagre overskydende glukose effektivt.
  2. En stor muskelmasse øger evnen til at lagre glukose, mens en stor fedtmasse nedsætter evnen til at lagre glukose.
  3. Inaktivitet nedsætter musklernes og leverens evne til at lagre glukose.
  4. Måltidernes indhold skal sikre, at du får den næring, kroppen har brug for, at du nærer dine tarmbakterier, og at du får stimuleret cellerne i tarmen til at frisætte de hormoner, der hjælper dig med at tåle glukose i blodet.
fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз