Dejan Stojiljković

Kula

“Kula” je psihološki horor o mladom studentu koji stupa u vezu sa čudnom, starijom devojkom koja je neka vrsta verskog fanatika. Ona stanuje u soliteru koji sugrađani zovu Kula, a koji je sagrađen na groblju vojnika iz I svetskog rata. Jedno noći, student susreće duha - prikazu mrtvog britanskog vojnika koji mu ostavlja suvenir - brijač na rasklapanje. U isto vreme, po gradu kreće serija jezivih ubistava. Student podozreva da to ima nekakve veze sa njim i njegovim vizijama. Klupko radnje, koji će vas držati na ivici stolice, raspliće se kroz deset literarnih epizoda - ljubiteljima TV serija ovakav način čitanja biće neodoljiv i podsetiti ih na najkvalitetnije Netflix i HBO sadržaje.

Samo na servisu Bookmate, svakog petka potražite novu epizodu literarnog serijala “Kula”, iz pera Dejana Stojiljkovića.

Впечатления

  Jasna Prokovićделится впечатлениемв прошлом году

  I šta posle petog poglavlja? Možda bi i bilo zanimljivo da ovu knjigu mogu normalno da pročitam, ovako nemam pojma šta da mislim. Bezvezan osećaj.-)

  Stefan Megićделится впечатлением5 месяцев назад
  👍Советую
  🎯Полезно

  Poenta horor žanra je da ostane nedorečenoat koju nosiš sa sobom i posle pročitane knjige. U misteriji je strah. Savršeno...

  Marija Blagojevićделится впечатлением9 месяцев назад
  👎Не советую
  🐼Мило

  Odlican uvod i zaplet. Ali nije razradjeno do kraja. Nedorecena i nezavrsena prica.

Цитаты

  Jasna Prokovićцитируетв прошлом году
  A zemlja je bila u ratu. Samo što oni koji su njome upravljali nisu hteli da priznaju. A i kako bi? Kada su na vlast došli sluđujući narod šizofrenim parolama "Mir nema alternativu" i "Srbija se saginjati neće". Srbija se možda nije saginjala, ali njeni žitelji svakako jesu.
  Jovana Vцитируетв прошлом году
  Postoji u nas ta, da je tako nazovem, apologija alkoholizma. Kockari su stoka, narkomani su odvratni, oni što mnogo jure suknje su manijaci, a oni što vole da žderu - debele svinje. Jedino su alkosi u redu. Pijanac je veseo, pijanac je smešan, pijanac voli život... Čak i kada oduzme tuđi tako što sedne u auto nalizan i pokosi prvog prolaznika. Pijanstvo je savršeno opravdanje za sve. Ako kasniš - zapio si se negde. Živ bio. Ako nemaš kinte jer sve spiskaš u kafani, nisi neodgovorni skot nego meraklija. Nek ide život. Intelektualci koji se leše od pića nisu pijandure nego - boemi. To nije bolest - to je sloboda, životni stav.
  Jovana Vцитируетв прошлом году
  Bukovski je jednom rekao da je pijanstvo kao umiranje iz kog ti je dopušteno da se probudiš. I ja sam se budio. Ali uvek drugačiji.

На полках

fb2epub
Перетащите файлы сюда, не более 5 за один раз